ربات چسب‌زن؛ تحولی شگفت در صنایع

زمان مطالعه: 7 دقیقه

تصور کنید که بدون نیاز به دخالت انسان، چسب به طور خودکار، دقیق و اصولی بر روی قطعات مختلف اعمال می‌شود. دیگر خبری از خطاهای انسانی، ناهماهنگی‌ها و هدر رفتن منابع در روند چسب‌زنی نیست. در دنیا مدرن تولید امروزه، جایی که دقت و سرعت از اهمیت بالایی برخوردارند، ربات‌های چسب‌زن به عنوان یکی از نوآوری‌های کلیدی در فرآیندهای صنعتی شناخته می‌شود. این تکنولوژی پیشرفته با ترکیب دقت بی‌نظیر و کارایی فوق‌العاده، تحولی بزرگ در نحوه انجام کارها و اتوماسیون به وجود آورده است. از صنعت الکترونیک گرفته تا خودروسازی، مبلمان و بسته‌بندی، ربات‌های چسب‌زن با قدرت خود به بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش کیفیت محصولات کمک می‌کنند. ربات چسب‌زن به گونه‌ای طراحی شده‌ است که می‌تواند با سرعت و دقت بالا، نیازهای متنوع صنعت‌های مختلف را برآورده‌کند و از این طریق به کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری کمک کنند. اگر می‌خواهید با این ربات شگفت‌انگیز بیشتر و بهتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

ربات چسب‌زن چیست؟

چسب‌زنی رباتیک نوعی از مونتاژ خودکار دو یا چند قطعه است که با استفاده از توزیع چسب بر روی یک قطعه و سپس اتصال آن با قطعه دیگر انجام می‌شود. فرآیندهای چسب‌زنی و توزیع می‌توانند از طریق راه‌حل‌های زیر به‌طور خودکار انجام شوند:

1. یک دستگاه

 دستگاه‌های خاصی برای چسب‌زنی و توزیع وجود دارد که به‌طور کامل این فرآیندها را انجام می‌دهند.

کاربرد ربات در کشاورزی چیست و چقدر مؤثر است؟
مطالعه مطلب

2. بازوی رباتیک با توزیع‌کننده چسب

بازوی رباتیک مجهز به توزیع‌کننده چسب برای چسب‌زنی دقیق و کنترل‌شده.

3. توزیع‌کننده چسب ثابت

توزیع‌کننده چسب ثابت که ربات به دور آن حرکت کرده و قطعه یا کالای نیازمند چسب را جابه‌جا می‌کند (توزیع یکپارچه).

Robotic gluing, or gluing in general, is a widely used industrial fastening solution, with the latest advances in adhesive technology now enabling the gluing of any type of material. Gluing limits the number of parts needed and provides a simple, cost-effective, means of automated assembly.

چسب‌زنی رباتیک، یا چسب‌زنی به‌طور کلی، یک راه‌حل متداول در صنعت برای اتصال قطعات است. پیشرفت‌های اخیر در فناوری چسب‌زنی اکنون امکان چسب‌زنی هر نوع ماده‌ای را در صنایع فراهم کرده است. چسب‌زنی تعداد قطعات مورد نیاز را کاهش می‌دهد و روش ساده و مقرون‌به‌صرفه‌ای برای مونتاژ خودکار ارائه می‌دهد.

منبع:

gebe2-et.com

چسب‌زنی رباتیک
ربات چسب‌زن

ربات چسب‌زن چگونه عمل می‌کند؟

ربات‌های چسب‌زن برای این طراحی و ساخته شدند که چسباندن دستی ممکن است تاثیر زیادی بر روی کیفیت نهایی کار بگذارند. برای مثال ممکن است اگر فرآیند چسب‌زنی با دست انجام شود میزان چسب مناسب نباشد و قطعات از هم جدا شوند و یا آنقدر زیاد باشند که باعث شوند عملکرد آن محصول و یا قطعه به خوبی نباشد. با استفاده از ربات چسب‌زن در فرآیند چسباندن دیگر این اتفاقات نمی‌افتد زیرا این ربات‌ها برای میزان و مقدار چسب برای هر قطعه و محصول یک استاندار د خاص را دنبال می‌کنند. برای آشنایی با روند کار این ربات ویدیو زیرا را تماشاکنید.

چسب‌زنی رباتیک چه مزیتی دارد؟

چسب‌زنی به صورت رباتیک مزیت‌هایی زیادی را برای صنایع به همراه دارد و همین امر باعث شده است تا در بیشتر صنایع که در جلوتر خواهیم گفت از این ربات استفاده شود. مزیت‌های چسب‌زن رباتیکی عبارتند از:

1. انعطاف‌پذیری بالا

طراحی مدولار (به روشی در طراحی و تولید اشاره دارد که در آن محصولات یا سیستم‌ها از واحدهای مستقل و قابل تعویض به نام “مدول‌ها” تشکیل شده‌اند)، راه‌اندازی آسان و سیستم‌های کنترل یکسان باعث افزایش انعطاف‌پذیری این ربات شده است. به همین خاطر می‌توان از این ربات در فرآیندهای مختلف و گوناگون استفاده کرد.

2. دقت و سازگاری بالا

این دسته از ربات‌ها با دقت بسیار بالایی می‌توانند کارهایی از جمله چسباندن، درزگیری، رنگ‌زدن و حتی نصب فوم‌های عایق را انجام دهند و از یکنواختی در کار مانند نیرو انسانی خسته نمی‌شوند تا این خستگی باعث کاهش کیفیت کار شود. وجود این سطح از دقت در این ربات‌ها باعث حفظ کیفیت مونتاژ می‌شود که این یک امر ضروری و لازم است.

تفاوت جوشکاری تیگ و میگ در چیست؟ کدام یک کاربردی‌تر است؟
مطالعه مطلب
ربات چسب‌زن
Automated gluing with a robot

3. قابلیت تکرار

ربات چسب‌زن می‌تواند بدون خستگی و پایین آمدن کیفیت کار بارها و بارها یک روند چسب‌زنی را بدون کاهش دقت انجام دهد. وجود این قابلیت در تولید انبوه و حفظ کیفیت ثابت محصولات بسیار حائزاهمیت است. چنانچه این کار را به این دستگاه ها بسپارید دیگر نیازی به نگرانی در زمینه حفظ استاندارد‌ها در روندچسب‌زنی ندارید.

اگر می‌خواهید از این ربات‌های شگفت‌انگیز و با این قابلیت‌ها در روند کاری خود استفاده کنید، می‌توانید برای آشنایی دقیق‌تر با آن‌ها با تیم حرفه‌ای تی‌اس‌ویژن در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان آن‌ها در زمینه ربات چسب‌زنی استفاده کنید.

36148 25 98+

4. بهینه‌سازی مصرف مواد

این ربات‌های چسب‌زن با انجام روند چسب‌زنی به صورت خودکار و پیشرفته باعث می‌شوند تا مواد مصرفی به اندازه و کافی استفاده شوند و مواد هدر نرود زیرا این ربات‌های برای چسباندن هر محصول و قطعه می‌دانند باید چه مقدار چسب را استفاده کنند.

5. افزایش ایمنی

یکی از دغدغه‌های مدیران در کارهای صنعتی ایمنی نیرو انسانی است. با اضافه کردن این ربات به چرخه کار دیگر نیازی به نگرانی در رابطه با سلامت نیرو انسانی نیست زیرا این ربات‌ها می‌توانند به سهولت با مواد خطرناک کارکنند و همین موضوع باعث می‌شود تا کارکنان دیگر در معرض موادشیمیایی به صورت مستقیم قرار نگیرند.

6. کاهش هزینه‌ها

مسئله دیگری که باید در نظر گرفت، هزینه‌های مصرفی است. با استفاده از راه‌حل‌های خودکار، معمولاً هزینه‌های مصرفی کاهش می‌یابد. این موضوع برای چسب‌زنی خودکار هم صدق می‌کند، زیرا سیستم‌های خودکار هر بار مقدار دقیق چسب را استفاده می‌کنند و از هدررفت جلوگیری می‌کنند.

چسب‌زنی رباتیک
Challenges and disadvantages of the gluing robot

چالش‌ها و معایب ربات چسب‌زن چیست؟

در حالی که چسب‌زنی و توزیع خودکار معمولاً دقت را افزایش می‌دهد و توزیع چسب یا مهر و موم را یکنواخت می‌کند، این فناوری نیز با چالش‌هایی همراه است که بهتر است از آن نیز مطلع شد. ربات‌ها به تنهایی نمی‌توانند کنترل کیفیت را انجام دهند. بدون سیستم دید، راه‌حل‌های رباتی نمی‌توانند ناهنجاری‌ها را در چسب‌زنی شناسایی کنند. چشم انسان می‌تواند به سرعت مثلاً حباب‌های هوا در چسب را شناسایی کرده و سپس محصول را کنار بگذارد یا اشتباه را اصلاح کند.

در حالی که، ربات‌ها برای انجام چنین کنترل کیفیتی به یک سیستم دید نیاز دارند و این سیستم‌ها می‌توانند هزینه‌بر باشند. معرفی سیستم دید همچنین پیچیدگی راه‌حل را افزایش می‌دهد و کارکنان باید برای درک، مدیریت و نگهداری از سیستم دید آموزش ببینند. این موارد همه به هزینه سرمایه‌گذاری افزوده می‌شود.

However, not every production will benefit from automating its gluing processes. In some cases, manual handling can provide greater flexibility and also allows employees to perform quality control on the go.

با این حال، همه تولیدات از خودکار کردن فرآیندهای چسب‌زنی بهره‌مند نخواهند شد. در برخی موارد، استفاده دستی می‌تواند انعطاف‌پذیری بیشتری را فراهم کند و همچنین به کارکنان این امکان را می‌دهد که کنترل کیفیت را در حین کار انجام دهند.

منبع:

howtorobot.com

ربات چسب‌زن
ربات چسب‌زن (gluing robot)

ربات چسب‌زن در چه صنایعی استفاده می‌شود؟

از ربات چسب‌زن همانطور که در بخش‌های قبلی گفتیم در صنایع مختلف استفاده می‌شود. صنایعی که به این ربات نیازمند هستند تا بتوانند کار و اتوماسیون خود را بهتر و پیشرفته‌تر کنند عبارتند از:

پیشرفته‌کردن اتوماسیون‌ها با استفاده از ربات کارتزین
مطالعه مطلب

1. مبلمان

اولین صنعتی که ممکن است در ذهن بیشتر افراد در زمینه این ربات بیاید صنعت مبلمان است. در صنعت مبلمان از ربات‌های چسب‌زن برای مونتاژ و چسباندن قسمت‌های مختلف مبل استفاده می‌شود. این ربات‌‌های چسب‌زن با چسب‌زنی دقیق‌شان استحکام و دوام محصولات نهایی را بالا برده و تضمین می‌کنند. این ربات‌ها همچنین با قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی که دارند فرصت طراحی‌های خلاقانه را برای طراح مبلمان ایجاد می‌کنند.

2. داروسازی

صنعت بعدی که ممکن است اصلا به فکر افراد نرسد، صنعت داروسازی است. در صنعت داروسازی از چسب‌زن رباتیک برای فرآیندهای بسته‌بندی، مهروموم و نگهداری ایمن از داروها استفاده می‌شود. وجود این اتوماسیون علاوه‌بر حفظ یکپارچگی و کیفیت محصول باعث افزایش راندمان تولید نیز می‌شود.

3. خودروسازی

در صنعت خودروسازی، از ربات چسب‌زن برای اتصال اجزای مختلف مانند شیشه‌های جلو، پانل‌های درب و… استفاده می‌شود. این ربات‌ها با عملکرد خوبی که در صنعت خودروسازی از خودشان نشان می‌دهند، ایمنی و دوام وسیله نقلیه را تضمین کرده و همیچنین به کاهش ضایعات و افزایش کارایی خطوط مونتاژ کمک می‌کنند.

4. شیشه

در صنعت شیشه نیز این ربات‌ها کاربرد دارند؛ از ربات‌ها برای چسباندن و آب‌بندی اجزای شیشه‌ای مانند پنجره‌ها، شیشه‌های خودرو و.. استفاده می‌شود. با استفاده از این ربات‌ها در روند ساخت شیشه، استفاده دقیق از چسب و درزگیر تضمین می‌شود و باعث یکپارچگی و ایمنی بیشتر محصولات شیشه‌ای می‌شوند.

5. بهداشت و درمان

صنعت دیگری که در آن از این ربات‌ها می‌توان استفاده کرد، صنعت بهداشت و درمان است. در این صنعت از ربات چسب‌زن برای تولید تجهیزات و وسایل پزشکی استفاده می‌شود؛ این ربات‌ها با اتصال دقیق و ثابتی که ایجاد می‌کنند، ایمنی محصولات پزشکی را بالا می‌برند و همچنین خطر آلودگی تجهیزات پزشکی را به حداقل می‌رسانند.

چسب‌زنی رباتیک
ربات چسب‌زن در چه صنایعی استفاده می شود؟

سخن پایانی

در این مقاله شما با ربات چسب‌زن آشنا شدید و به صورت کامل در رابطه با مزایا و معایب آن خواندید. مزایای این ربات آنقدر زیرا است که می‌توان حضور آن را در اغلب صنایع مشاهده کرد؛ برای مثال یکی از مزیت‌های این ربات که در طول مقاله به آن پرداختیم صنعت مبلمان است. در صنعت مبلمان چسب‌زنی یک فرآیند بسیار مهم است که اگر به صورت درست و اصولی انجام نشود ممکن است کیفیت محصول نهایی کاملا کاهش پیدا کند و در نتیجه خریدارن از خرید خود رضایت نداشته باشند؛ در صورتی که وقتی از این ربات در فرآیند مبلمان استفاده شود دیگر نیازی به نگران در رابطه با این موضوع نیست زیرا چسب‌زنی توسط این ربات‌ها کاملا اصولی پیش می‌رود.

دوربین سنسوپارت، آشنایی با جدیدترین تکنولوژی‌های پردازش تصویر
مطالعه مطلب

اگر قصد خرید این ربات بسیار کاربردی و مفید را دارید و یا اگر می‌خواهید با این ربات و نحوه کار با آن بیشتر مطلع شوید می‌توانید از تیم حرفه‌ای تی‌اس‌ویژن کمک بگیرید و از مشاوره رایگان آ‌ن‌ها استفاده کنید. برای این کار فقط کافیست با شماره زیر تماس بگیرید.

02536148

اگر سوال بی‌پاسخی در رابطه با چسب‌زنی رباتیک در ذهن شما باقی مانده است، در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع‌وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

سوالات متداول

1. آیا می‌توان چندین سال از این ربات استفاده کرد؟

بله! از این ربات می‌توان چندین سال استفاده مفید کرد البته به شرطی که مانند هر وسیله دیگری به نگهداری، تمیزی و تعمیرات آن توجه کافی بشود.

2. آیا این ربات‌های امکان انجام کارهای خاص را نیز دارند؟

بله! برای این کار نیاز است تا ربات سفارش‌سازی شده را تهیه کنید تا ربات‌ چسب‌زن دقیقا برای کاری که نیاز به آن دارید کمک‌تان کند.

3. آیا به تهیه این ربات مواد مصرفی نیز کاهش پیدا می‌کند؟

بله! با استفاده ازاین ربات به علت اینکه آن‌ها دقیقا و طبق اصول از مواد برای چسباندن استفاده می‌کنند و موادی به هدر نمی‌روند باعث کاهش هزینه می‌شوند.

برای مطالعه

Automated Adhesive Dispensing Systems – Types & Applications

Robotic gluing – Glue robot system

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *